מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק פש"ר 56535-07-12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק פש"ר 56535-07-12

תאריך פרסום : 25/07/2013 | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
56535-07-12
03/02/2013
בפני השופט:
תמר אברהמי

- נגד -
התובע:
בנק דיסקונט לישראל בע"מ
עו"ד עופר ארגוב
עו"ד אסף שובינסקי
עו"ד
הנתבע:
זיל פלדמן
עו"ד עופר צור
עו"ד הראל שחם
עו"ד יצחק לזר (גורניצקי ושות'
עו"ד)
עו"ד כונס הנכסים הרשמי
החלטה

1.         לפני בקשה לביטול היתר המצאה מחוץ לתחום, אשר ניתן לבקשת בנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן: " הבנק") בהחלטת כב' הרשם (כתוארו אז) ברנר מיום 31.7.12.

2.         ההיתר שניתן נגע להמצאת בקשה שהגיש הבנק ביום 30.7.12 למתן צו פשיטת רגל ולכינוס נכסיו של מר זיל פלדמן (להלן, בהתאמה: " פלדמן"; " בקשת הפש"ר"), אשר מקום מושבו בארה"ב.

3.         בקשה להתיר המצאה מחוץ לתחום השיפוט הינה מעצם טיבה, בקשה הנדונה על-פי צד אחד. משמוגשת בקשה לביטולו של הצו (לפי תקנה 502(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984 (" תקנות סדר הדין האזרחי" או " התקנות")), הדיון בבקשת הביטול הינו למעשה דיון בבקשה המקורית, והנטל הוא על המבקש (ובמקרה דנן - הבנק) (ע"א 4601/02 ראדא תעשיות אלקטרוניות בע"מ נ' Bodstray Company Ltd., נח(2) 465 (2004) (להלן: "ענין ראדא"); ע"א 9725/04 אשבורן חברה לסוכנויות ומסחר בע"מ נ' CAE Electronics Ltd (4.9.07) (להלן: "ענין אשבורן")).

4.         בפתח הדברים אציין כי הצדדים ניהלו את הדיון בענין בקשה זו באופן ארכני, הן בכל הנוגע לדיונים שבעל פה והן בכל הנוגע למסמכים שהוגשו בכתב. לעתים יש בהארכה טעם ותועלת. במקרה שלפני, ההארכה וההתנצחויות חרגו מכל תועלת שיכולה היתה לנבוע לצדדים או לבית המשפט. על כך יש להצטער.

5.         לגופו של ענין - תחילה יובא פירוט של הרקע להליך, כפי שתואר על ידי הבנק בבקשת הפש"ר ובבקשת ההיתר . פלדמן בחר שלא להגיש עמדה עובדתית בענין הארועים.

רקע - לפי תיאור הבנק

6.         ביום 12.7.07 נחתם בין הבנק לבין חברה שבשליטת פלדמן, חברת פ.ד. אחזקות בע"מ (להלן: " החברה"), הסכם אשראי למימון רכישת שליטה בחברת פולאר השקעות בע"מ (להלן: " פולאר"). פולאר היא חברה ציבורית העוסקת בייזום נדל"ן. ההסכם מיום 12.7.07 צורף כנספח 1 לבקשות השונות (להלן: " הסכם האשראי").

7.         לפי הסכם האשראי כפי שנחתם תחילה, רכישת השליטה בפולאר נועדה להתרחש בשלושה שלבים, אשר כל אחד מהם ימומן בהלוואה צמודת מדד בריבית קבועה מהבנק (מחצית) וממקורות עצמיים של החברה (מחצית).

כבטוחות להלוואות הוסכם, בין השאר, כי מניות פולאר הנרכשות ישועבדו לבנק (להלן: " המניות המשועבדות"), וכן תועמד ערבות אישית של פלדמן לתשלומי הריבית לפי ההסכם.

8.         בחודש יולי 2007 העמיד הבנק את ההלוואה הראשונה (לענין השלב הראשון מבין שלושה שתוכננו), בסך של 82,800,000 ש"ח (להלן: " ההלוואה הראשונה") ופלדמן חתם על כתב ערבות בהתאם.

9.         לאחר זמן פנה פלדמן אל הבנק וביקש לשנות את זהותו של הלווה בהסכם האשראי.

משכך, נחתם ביום 12.5.08 שטר המחאת זכויות, במסגרתו הומחו כל הזכויות והחובות של החברה לפי הסכם האשראי, לשותפות מוגבלת הרשומה בישראל ושמה - פ.ד. אחזקות (ישראל) ש.מ. (להלן: " השותפות"). השותפות והשותף הכללי בשותפות (שהוא חברה זרה), נשלטים על ידי פלדמן. במסגרת שטר המחאת הזכויות אישרה השותפות את תוקפן של הוראות המסמכים שנחתמו ואת האפשרות לאכיפתם. כן בוצעו מספר תיקונים להסכם האשראי.

10.       בתחילת שנת 2009 התברר שחלה ירידה בשווי השוק של המניות המשועבדות (מניות פולאר) שהיוו בטוחה, ומשכך חתמו הצדדים ביום 21.2.09 על תוספת להסכם האשראי (להלן: " התוספת הראשונה"), שקבעה, כי כבטוחה נוספת, יעמיד פלדמן ערבות נוספת (שנייה) וזאת לגבי סכום הקרן שפרעונו נועד להיות ביום 15.7.10, וכי אם לאחר 16.7.10 יהיה שווי המניות המשועבדות נמוך משווי החוב לבנק, כי אז יעמיד פלדמן ערבות אישית נוספת (שלישית) בגובה ההפרש בין שווי המניות המשועבדות לשווי החוב לבנק (ולא יותר מסכום פרעון הקרן שנועד ליולי 2011).

11.       לאחר האמור חלה הרעה משמעותית במצבן של השותפות ופולאר. השותפות לא שילמה לבנק את תשלום הריבית שנועד ליום 15.7.09 (בסך 5.7 מליון ש"ח לערך). 

משכך, נוהל מו"מ בין הצדדים, וביום 14.12.09 נחתמה תוספת נוספת להסכם האשראי (להלן: " התוספת השנייה").

12.       במסגרת התוספת השנייה נקבע, בין השאר, כי מעבר להלוואה הראשונה (כהגדרתה לעיל) שנועדה לרכישת המנה הראשונה של מניות פולאר, יעמיד הבנק הלוואה שכונתה " Loan B", בשתי מנות: האחת בסך קרן של כ- 11.8 מ' ש"ח (לרכישת 338,845 מניות של פולאר), והשנייה בסך קרן של עד 12,360,000 ש"ח (לרכישת 338,844 מניות של פולאר) (כך שסך Loan B לא יעלה על 24,203,000 ש"ח).

עוד נקבע בתוספת השנייה, לבקשת פלדמן, כי תקופת פרעון האשראי תפרס ותוארך, כך שתשלומי הקרן יחלו להפרע ביום 15.7.13 (במקום 15.7.10) ותקופת פרעון כלל האשראי הוארכה בשש שנים.

13.       בנוסף, במסגרת סעיף 8 לתוספת השנייה, התחייב פלדמן להעמיד לבנק ערבות אישית בלתי מוגבלת בסכום, להבטחת כל התחייבויות השותפות כלפי הבנק (קרן וריבית).

בהתאם, ביום 14.12.09 חתם פלדמן על כתב ערבות מתמדת לכל חוב, בלתי מוגבלת בסכום. כתב הערבות צורף כנספח 6 לבקשות (להלן: " כתב הערבות").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ